This is the Tagline, edited under "Misc Content"

Sample Left Feature Box

Build feature boxes to go in your left column in Feature Content / Standard in your Site Manager.

Equinix satsar 50 miljoner dollar på en ny stiftelse för att främja digital inkludering

Equinix Foundation är en medarbetardriven välgörenhetsorganisation som arbetar för att främja digital integration genom filantropiska bidrag och strategiska partnerskap.

Sep 28, 2022

REDWOOD CITY, Calif. – Sept. 28, 2022 ––  Equinix, det digitala infrastruktursföretaget, tillkännagav idag lanseringen av en global stiftelse som fokuserar på att främja digital integration. Det rör sig om allt från tillgång till teknik och uppkoppling till den kompetens som krävs för att klara sig i dagens digitalt drivna värld. Equinix Foundation kommer att ge finansiering till organisationer som arbetar för att säkerställa rättvis och inkluderande tillgång till teknik, uppkoppling och utbildning. Stiftelsen kommer också att bedöma möjligheter inom området miljömässig hållbarhet (environmental sustainability), ett område som är av strategisk betydelse för företaget.

Equinix gör ett första finansiellt åtagande på 50 miljoner dollar genom att bidra med Equinix-aktier till Equinix Foundation så att den kan bli en självförsörjande stiftelse. I enlighet med de riktlinjer som gäller för privata stiftelser kommer Equinix Foundations styrelse att varje år fastställa stiftelsens årliga bidragsbudget, som förväntas täcka bidragsgivning, matchning av medarbetares donationer och donationer för krishantering. Stiftelsen har också för avsikt att göra investeringar med inverkan, där ränteintäkterna bidrar till stiftelsens tillgångar samtidigt som de stöttar sociala program.

– På Equinix är vårt syfte att vara en plattform där världen möts och möjliggöra innovationer som berikar vårt arbete, liv och vår planet. Equinix Foundation är ett viktigt verktyg för att uppfylla vårt åtagande för varandra, våra kunder, våra investerare och de samhällen där vi verkar. Vi är glada över att vi genom stiftelsen också kommer att främja vårt åtagande att bygga en bättre, mer inkluderande och mer hållbar värld, samtidigt som vi utnyttjar och förstärker våra medarbetares passion för att hjälpa till att minska den digitala klyftan, säger Charles Meyers, VD och koncernchef för Equinix.

Equinix anställda kommer att spela en nyckelroll i utformningen av Equinix Foundation och hjälpa till att identifiera och stödja samhällsdrivna ideella organisationer och företag. Redan idag samarbetar Equinix med dussintals ideella organisationer som arbetar för att överbrygga den digitala klyftan, både lokalt och globalt. Genom stiftelsen kan företaget nu vara mer strategiskt i sina filantropiska investeringar och öka sin positiva inverkan.

Om Equinix
Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) är ett av världens ledande företag inom digital infrastruktur och Equinix datacenter ger företag tillgång till snabba och säkra digitala förbindelser över hela världen. Equinix plattform gör det möjligt för företag att smidigt skala upp verksamheten och påskynda lanseringar av digitala tjänster globalt. Samtidigt erbjuder Equinix sina kunder tillgång till molntjänster, nätverk, partners, och leverantörer som ingår i företagets ekosystem och som ytterligare stärker företagens möjligheter att framgångsrikt bedriva sina affärer.

Equinix Media Relations 
press@equinix.com 

Equinix Investor Relations
invest@equinix.com