This is the Tagline, edited under "Misc Content"

Sample Left Feature Box

Build feature boxes to go in your left column in Feature Content / Standard in your Site Manager.

Ekosysteemeihin linkittyneet yritykset kasvavat - globaalit yhteydet kasvussa makrotalouden tilanteesta huolimatta

Ennusteet globaalien ekosysteemien välisten yhteyksien kasvusta ylittävät pandemia-aikaa edeltäneet luvut makrotalouden epävarmuuksista huolimatta

Oct 25, 2022

HELSINKI, Suomi — 25. lokakuuta 2022 — Vaikeudet tuotantoketjuissa sekä geopoliittiset haasteet ovat aiheuttaneet viime aikoina ongelmia laaja-alaisesti eri liiketoiminta-aloille ja yrityksille. Uuden raportin mukaan ekosysteemeihin tiukasti linkittyneet yritykset ovat kuitenkin jatkaneet investointiaan digitaaliseen infrastruktuuriin ympäröivistä haasteista huolimatta.

Equinixin julkaiseman Global Interconnection Index (GXI) 2023 -tutkimuksen mukaan suurin osa ekosysteemeihin linkittyneistä yrityksistä on laajentanut digitaalisia operaatioitaan enemmän viimeisten viiden vuosineljänneksen aikana, kuin viimeisten viiden vuoden aikana. Tällaisia yrityksiä ovat ne, joiden liiketoiminnat linkittyvät suoraan yhteistyökumppaneiden digitaalisiin järjestelmiin. Keskimäärin organisaatiot yhdistyvät nyt kolme kertaa suurempaan lukumäärään partnereiden ekosysteemejä, ja käyttävät yli kaksi kertaa enemmän yhteyskaistaa.

Yritykset ovat joutuneet suunnittelemaan liiketoimintojaan uudelleen globaalin pandemian jälkimainingeissa. Samalla ekosysteemien tiiviydestä on tullut uusi katalyytti digitaaliselle innovaatiolle, mikä kasvattaa ekosysteemien välistä yhteyksien kaistaa entisestään. GXI 2023:n mukaan globaali yhteyskaista saavuttaa yli 27 762 terabitin sekuntilukeman vuodeen 2025 mennessä. Tällöin yhdistetty vuosikasvu (CAGR) olisi 40 prosenttia ja vuodessa dataa vaihdettaisiin 110 tsebitavun verran. Lukema vastaa datamäärää, jolla 50 miljoonaa autonomista autoa vaihtaa kukin 2000 teratavun verran dataa vuodessa. Ennustettu kasvu osoittaa sen, että organisaatiot kehittävät liiketoimintaansa tulevaisuuden digitaalisiin muutoksiin.

”Nykypäivän dynaamisessa tilanteessa jokaisesta yrityksestä on tulossa digitaalinen tuottaja. Se vaatii uudenlaista digitaalista infrastruktuuria, jossa saumattomia digitaalisia kokemuksia voidaan tarjota hyödyntämällä erilaisia ekosysteemejä. Digitalisaatioon hyvin valmistautuneet organisaatiot investoivat nyt tulevaisuuteen tähtääviin liiketoimintamalleihin, jotka ovat valmiita kasvamaan, adaptoitumaan ja menestymään ekosysteemeihin linkittymällä”, totesi Equinixilla digitaalisen muutoksen ja segmentaation varajohtajana työskentelevä Steve Madden.

Poimintoja GXI 2023 -tutkimuksesta

  • Digitaalinen kasvu jatkuu: Yhteyksien vaatima kaista jatkaa kasvamistaan yli 35 prosentin yhdistetyn vuosikasvun vauhdilla vuoteen 2025 saakka.
  • Liike kohti reunoja kiihtyy: Sekä yritykset että palveluntuottajat yhdistyvät reunainfrastruktuuriin globaalisti 20 prosenttia nopeammin ydininfrastruktuuriin verrattuna.
  • Yrityksistä on tulossa digitaalisia tuottajia: GXI 2023 ennustaa, että yli 90 prosenttia Fortune 500 -yhtiöistä myy ja kuluttaa digitaalisia palveluita vuoteen 2025 mennessä.
  • Digitaalisuus ajaa kohti kestävyyttä: Kaikki toimialat hyödyntävät digitaalisia toimintoja edetessään kohti ympäristöystävällisiä ESG-tavoitteita. 65 prosenttia globaaleista IT-päättäjistä kertoo työskentelevänsä jatkossa vain kasvihuonepäästöjen vähentämiseen sitoutuneiden IT-yhteistyökumppaneiden kanssa. GXI 2023 ennustaa, että erityisesti energiasektori tulee panostamaan digitaaliseen kasvuun lähivuosina.
  • Kestävyydellä on merkitystä: IT-infrastruktuurin ympäristövaikutukset ovat keskeisessä roolissa suomalaisten IT-päättäjien ratkaisuissa. 57 prosenttia IT-päättäjistä kertoo mittaavansa ja rajoittavansa IT-infrastruktuurinsa aiheuttamia ympäristövaikutuksia. 58 prosentin mukaan kestävyys on nyt yksi heidän organisaatioidensa tärkeimmistä teemoista.

”Suomessa kilpailuvalttimme on ollut vahva ja tukeva ekosysteemimme, eli kumppanuutemme muiden yritysten kanssa. Kun kansainväliset yritykset tekevät satsauksia digitaalisiin strategioihin ja etsivät samalla tapoja erottautumiseen, on sopivalla ekosysteemillä entistäkin keskeisempi rooli. Me Equinixilla rakennamme paikallista ekosysteemiä entistäkin pidemmälle investoimalla Suomeen ja tekemällä yhteistyötä kumppaneidemme kanssa”, totesi Equinixin Suomen maajohtaja Sami Holopainen.

Lisäresursseja:

Lisätietoja Equinixistä:
Equinix toimittaa digitaalisen infrastruktuurin maailmalle.  Johtavat digiyritykset valjastavat luotetun alustamme menestyksensä moottoriksi yhdistämällä tärkeän infrastruktuurinsa suorien keskinäisten tietoliikenneyhteyksiemme kautta. Autamme asiakkaitamme tavoittamaan kaikki sijainnit, kumppanit ja mahdollisuudet, joita ne tarvitsevat kilpailuetunsa kasvattamiseen. Equinixin avulla yritykset voivat skaalata ketterästi, vauhdittaa uusien digitaalisten palveluiden markkinoille tuomista, toimittaa maailmanluokan kokemuksia ja moninkertaistaa arvonsa.

Ota yhteyttä:

Equinixin PR ja viestintä:                                                    

press@equinix.com