This is the Tagline, edited under "Misc Content"

Sample Left Feature Box

Build feature boxes to go in your left column in Feature Content / Standard in your Site Manager.

Equinix går med i banbrytande Gaia-X-projekt för att påskynda skapandet av en självständig europeisk digital infrastruktur

Mitt i växande farhågor om cybersäkerhet delar Equinix interconnection-expertis med akademiker, regeringsrepresentanter och digitala tjänsteleverantörer, i strävan efter europeisk datasjälvständighet

Nov 17, 2022

STOCKHOLM, Sweden. – 17 november, 2022 – Det digitala infrastrukturföretaget Equinix har gått med i den internationella ideella föreningen Gaia-X. Detta för att stödja dess ambitiösa planer på att utveckla en pålitlig och självständig digital infrastruktur för Europa.

Givet den senaste geopolitiska utvecklingen är de europeiska ledarna inriktade på att garantera solidaritet och säkerhet, även i frågor som rör dataskydd och digital suveränitet. Gaia-X-projektet föddes ur denna önskan att utveckla nästa generations digitala infrastruktur för Europa och se till att de europeiska värderingarna om transparens, öppenhet, dataskydd och säkerhet är fullt ut integrerade.

Gaia-X syftar till att bygga upp en ram av öppna standarder för informationsteknik och API:er för att stödja en jämförbar och decentraliserad regional, federerad digital infrastruktur. Denna kvalificerade datainfrastruktur kommer att göra det möjligt för europeiska tjänsteleverantörer att samverka och utbyta data genom ett sammankopplat ekosystem av leverantörer.

Med sitt gemensamma uppdrag att tillhandahålla en säker, öppen och transparent grund för den digitala ekonomin vill Equinix främja projektet genom att dela med sig av sin expertis när det gäller att leverera en global, federerad nätverksanslutningsplattform baserad på neutrala trafikutbytespunkter. Equinix Fabric och Equinix Internet Exchange underlättar interoperabilitet och informationsdelning mellan autonoma kund- och partnernätverk, tekniska system och tillämpningar. Gaia-X-medlemmarna arbetar också mot ett gemensamt arkiv för datakällor och infrastruktursystem för att se till att lagrade data kan utbytas i enlighet med de europeiska dataskyddsbestämmelserna, vilket tar itu med målen för datasuveränitet, tillgänglighet och innovation.

– Equinix hoppas kunna använda sin expertis inom interconnection och digital infrastruktur för att spela en nyckelroll i genomförandet av detta banbrytande projekt. Detta som en del av företagets globala ansträngningar att spela en viktig roll i att framtidssäkra både företag och samhällen, säger Peter Waters, Chief Privacy Officer för Equinix.

Under de senaste åren har sårbarheterna för cybersäkerhet ökat på grund av de stora mängder data som företag genererar när de ökar sina digitala fotavtryck för att möta efterfrågan från marknaden.

– Digitala ekosystem bör utformas så att de uppfyller kraven på dataskydd, men också främja ett fritt men säkert dataflöde, så att användarna kan samarbeta utan att behöva oroa sig för säkerhetsfrågor. Equinix Fabric, och de olika tjänsteleverantörspartners som det är värd för, levererar samma viktiga delar som Gaia-X arbetar mot. Vi är glada att kunna erbjuda vår expertis för att stödja Gaia-X:s uppdrag att skapa en federerad och säker datainfrastruktur där företag och enskilda kan behålla sin datasuveränitet och se till att deras data kan utbytas på ett säkert sätt, förklarar Peter Waters.

Det programvaruunderlag som utvecklats genom Gaia-X-initiativet kommer också att ge viktiga lärdomar för andra regioner som vill öka anslutningen mellan länder samtidigt som de behåller sin datasuveränitet. Den gemensamma uppsättning riktlinjer och regler som främjas av det europeiska projektet kan tillämpas på alla befintliga moln- och spjutspetstekniker för att uppnå öppenhet, kontrollerbarhet, överförbarhet och interoperabilitet mellan data och tjänster. Detta är viktigt när företagen fortsätter att söka nya affärsmöjligheter och expanderar till nya marknader för att nå en bredare publik.

De senaste resultaten från Global Interconnection Index visar att digitala ledare har ökat sin digitala infrastruktur mer under de senaste fem kvartalen än under de senaste fem åren. I takt med att företagen fortsätter att expandera till nya marknader förväntas bandbredden för interconnection öka med över 35 procent CAGR, och 85 procent av de globala företagen förväntas utöka multicloud-tillgången i flera regioner fram till 2025. Detta visar hur viktigt det kommer att vara att ansluta nätverks- och molnoperatörer genom en säker och öppen digital infrastruktur för framtida företagstillväxt och stabilitet.

 

 

Om Equinix
Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) är ett av världens ledande företag inom digital infrastruktur och Equinix datacenter ger företag tillgång till snabba och säkra digitala förbindelser över hela världen. Equinix plattform gör det möjligt för företag att smidigt skala upp verksamheten och påskynda lanseringar av digitala tjänster globalt. Samtidigt erbjuder Equinix sina kunder tillgång till molntjänster, nätverk, partners, och leverantörer som ingår i företagets ekosystem och som ytterligare stärker företagens möjligheter att framgångsrikt bedriva sina affärer.

Framåtblickande uttalanden
Detta pressmeddelande innehåller framåtblickande uttalanden som innebär risker och osäkerheter. De faktiska resultaten kan skilja sig väsentligt från de förväntningar som diskuteras i sådana framåtblickande uttalanden. Faktorer som skulle kunna orsaka sådana skillnader inkluderar, men är inte begränsade till, risker för vår verksamhet och våra rörelseresultat i samband med COVID-19-pandemin, den nuvarande inflationsmiljön, fluktuationer i valutakurser, ökade kostnader för att skaffa el och den allmänna volatiliteten på den globala energimarknaden, utmaningarna med att förvärva, driva och bygga IBX®- och xScale®-datacenter och utveckla, installera och leverera Equinix-produkter och -lösningar, oförutsedda kostnader eller svårigheter i samband med integrationen av företag som vi har förvärvat eller kommer att förvärva i Equinix; misslyckande med att få betydande intäkter från kunder i nyligen byggda eller förvärvade datacenter; misslyckande med att fullfölja eventuella finansieringsarrangemang som övervägs från tid till annan; konkurrens från befintliga och nya konkurrenter; förmågan att generera tillräckligt kassaflöde eller på annat sätt skaffa medel för att återbetala nya eller utestående skulder; förlust eller nedgång i affärer från våra nyckelkunder; risker relaterade till vår beskattning som ett REIT och andra risker som beskrivs från tid till annan i Equinix dokumentering till Securities and Exchange Commission. Se särskilt Equinix senaste och kommande kvartals- och årsrapporter som lämnats in till Securities and Exchange Commission, som Equinix kan begära på begäran. Equinix tar inte på sig någon skyldighet att uppdatera den framåtblickande informationen i detta pressmeddelande.