This is the Tagline, edited under "Misc Content"

Sample Left Feature Box

Build feature boxes to go in your left column in Feature Content / Standard in your Site Manager.

Equinix пуска в експлоатация втория етап от втория си International Business Exchange (IBX) център за данни в София

Най-голяма полза ще имат българските компании, търсещи бърз, лесен и надежден достъп до облачни оператори и нови пазари

Jul 20, 2023

София, 20 юли, 2023 г. – Equinix, (Nasdaq: EQIX), глобалната компания за дигитална инфраструктура,  обяви пускането в експлоатация на втория етап от втория си център за данни в България SO2.2. Сегашното разширение е на стойност 12 милиона щатски долара и ще удвои капацитета по отношение на наличните шкафове за оборудване.

С обявяването на увеличения капацитет, Equinix затвърждава позицията си в България и региона и продължава да подпомага организациите в процеса на дигитална трансформация на бизнеса, осигурявайки им взаимосвързаност с партньорите, лесно преминаване към облачни технологии и достъп до нови пазари по целия свят. Оттук може да се достигне население от над 300 милиона души. В момента през страната преминават повече от 16 петабита трафик – към Грузия, Армения, Азербайджан, Катар, Ирак, Иран, Турция и др. Съществена част от този трафик минава през SO1, първия IBX център за данни на Equinix.

Здравко Николов, изпълнителен директор на Equinix в България, коментира: „Най-голяма полза от услугите ни ще имат българските компании, които търсят бърз, лесен и надежден достъп до облачни оператори и нови пазари. От всеки IBX център за данни на Equinix може да достигнете всеки клиент на Equinix по целия свят чрез платформата Equinix Fabric - софтуерно дефинирано решение за взаимосвързаност, което позволява директно, сигурно и динамично свързване към разпределена инфраструктура и цифрови екосистеми. С разширението на SO2, расте и екипът ни и вече са назначени нови колеги.“

„Въпреки предизвикателствата, пред които са изправени глобалните и местните вериги за доставки със значително увеличаване на сроковете за доставка на оборудване, капацитетът се разширява планово и в рамките на срока, първоначално заложен в инвестиционния план на Equinix. България продължава да е привлекателна със стабилността си, с технологиите и с географското си положение,“ допълни той.

Втората фаза SO2.2 удвоява капацитета на центъра за данни по отношение на броя шкафове (CabE). Така общият капацитет става 700 шкафове за оборудване.

Сградите се захранват със 100% зелена енергия – практика, наложена от първия център на Equinix в София от 2016 г. насам.

Equinix оперира 248 центровe за данни в 71 града в 32 страни на 6 континента. Обслужва най-често компании с много висока добавена стойност като например финтех, фармацевтичния сектор, автомобилната индустрия, създатели на медийно съдържание, както и много други.

За Equinix
Equinix (Nasdaq: EQIX) е глобалната компания за дигитална инфраструктура. Дигиталните лидери  използват доверената платформа на Equinix, за да съберат на едно място и взаимосвържат основната си инфраструктура със софтуерна скорост. Equinix предоставя на организациите достъп до всички ключови локации, партньори и възможности, за да скалират гъвкаво, да ускорят стартирането на своите дигитални услуги, да предоставят опит от световна класа и да увеличават своята стойност, като същевременно подкрепят целите си, свързани с устойчивостта.

Изявления, насочени към бъдещето
Това прессъобщение съдържа изявления, насочени към бъдещето и включващи рискове и несигурност. Действителните резултати може да се различават съществено от очакванията, които се обсъждат в подобни изявления, насочени към бъдещето. Факторите, които могат да причинят такива разлики, включват, но не се ограничават до рискове за нашия бизнес и оперативни резултати, свързани с настоящата инфлационна среда; настоящата инфлационна среда; колебанията на валутните курсове; увеличените разходи за доставка на електроенергия и общата нестабилност на световния енергиен пазар; предизвикателствата, свързани с придобиването, експлоатацията и изграждането на IBX и xScale  центрове за данни и разработването и предоставянето на продуктите и решенията на Equinix; непредвидени разходи или трудности, свързани с интегрирането на дружества, които са придобити или предстои да бъдат придобити от Equinix; неполучаване на значителни приходи от клиенти в наскоро изградени или придобити центрове за данни; неизпълнение на планове за финансиране, които се предвиждат спорадично; конкуренция от страна на съществуващи и нови конкуренти; способността за генериране на достатъчен паричен поток или по друг начин да се получат средства за погасяване на нови или съществуващи неизплатени дългове; загубата или спада в бизнеса от нашите ключови клиенти; рискове, свързани с данъчното ни облагане като инвестиционен тръст за недвижими имоти (REIT) и други рискове, описвани в заявленията на Equinix до Комисията по ценните книжа и борсите (Securities and Exchange Commission). По-специално, вижте последните  и предстоящите тримесечни и годишни доклади на Equinix, подадени в Комисията по ценни книжа и фондови борси, копия от които са на разположение при поискване от Equinix. Equinix не поема никакво задължение да актуализира информацията, съдържаща се в това прессъобщение.

Media Contacts

Equinix Media Relations
press@equinix.com

Equinix Investor Relations
invest@equinix.com